Hvordan velge riktig betalingsløsning for nettbutikken din

Oppdatert på
How to Choose the Right Payment Solution for Your Online Store

Å velge en betalingsløsning som passer din nettbutikk er avgjørende for å holde kostnadene lave, opprettholde en tilfredsstillende konverteringsrate og gi en god kundeopplevelse. Det er flere faktorer å vurdere når du velger en betalingsløsning, blant annet om den kan integreres med din e-handelsplattform og er brukervennlig for både deg og dine kunder. Her går vi gjennom nøkkelfaktorene for å hjelpe deg med å velge riktig betalingsløsning for nettbutikken din.

Slik godtar du betalinger i nettbutikken din

Du trenger noe som kalles en Payment Service Provider (PSP), også kjent som en innløser, hvis du vil la kundene dine betale for varer og tjenester med bankkort. Du bør vurdere om du vil bruke en betalingsløsning som inkluderer kortinnhenting eller om du foretrekker å bruke en tredjepart til å håndtere betalingene.

Kort sagt er innløseren enheten som behandler betalingen og overfører midlene til bankkontoen din. Betalingsleverandøren fungerer som bindeleddet mellom nettbutikken og innløseren. Nedenfor skal vi se nærmere på gode betalingsleverandører som tilbyr løsninger med og uten kortinnhenting.

Gode ​​betalingsmuligheter i Norge

Collector Bank, Dibs Easy, Klarna og VIPPS er utmerkede betalingsalternativer i Norge. De tilbyr ulike løsninger, inkludert kortbetalinger, fakturabetalinger og komplette betalingsløsninger som inkluderer faktura-, kort- og avdragsordninger. Fordelen med sistnevnte er at du vanligvis ikke trenger tredjeparter som kortinnløsere.

Collector Bank er en betalingsløsning som tilbyr fakturering for netthandel og brukes av store nettbutikker som Boozt og Nelly. Dibs tilbyr både fakturering og kortbetaling, samt en helhetlig løsning kalt DIBS Easy. Dette gjør at du enkelt kan godta både kort- og fakturabetalinger uten at du trenger en egen avtale med tredjeparter.

Klarna er et veldig populært alternativ med egen kasseløsning kalt Klarna Checkout. Kunder kan betale med kort, faktura, eller velge å betale i avdrag via sin Klarna-konto. Du kan også velge å bruke spesifikke løsninger som Klarna Invoice uten å erstatte hele betalingssystemet. En innkjøpsavtale er inkludert i Klarna Checkout, så du trenger ikke en tredjepart for å bruke tjenestene.

Vipps er et flott alternativ for mange nettbutikker i dag. Du kan enkelt øke konverteringsraten og brukervennligheten ved å bruke dette innovative og moderne betalingssystemet. Kundene betaler via mobiltelefonen, og kjøpsbarrieren er ofte lavere når de ikke trenger å søke etter lommeboken eller oppgi kortopplysninger. I dag brukes Vipps av over tre millioner nordmenn, noe som gir deg tilgang til en stor kundebase. Kunden trenger kun å taste inn telefonnummeret sitt og deretter betale i Vipps-appen med kun ett klikk.

Hvorfor det er viktig å velge riktig betalingsløsning

Noen av de viktigste kriteriene for å velge riktig betalingsløsning for din nettbutikk er kostnader, konverteringsrate og brukeropplevelse. Dette er de tre aspektene vi skal fordype oss i i denne artikkelen, men det anbefales også at du vurderer følgende punkter når du velger betalingsløsning:

  • Kundeservice: Du skal raskt kunne få hjelp med tekniske problemer.
  • Internasjonale løsninger: Sjekk at betalingsløsningen er akseptert i utlandet.
  • Sikkerhet: Sørg for at kundenes personopplysninger oppbevares sikkert.
  • Eierskap: Bestem om du eller betalingsløsningsleverandøren eier kundedataene.

Kostnader og gebyrer er blant det første du bør vurdere når du velger betalingsløsning. Undersøk installasjonskostnadene og månedlige avgifter nøye. Det er viktig å få full oversikt for å sikre at betalingsløsningen passer ditt budsjett. Det finnes løsninger som egner seg godt for både nye og større virksomheter, som Klarna og Vipps. Dette gjør det lettere å skalere virksomheten din over tid etter hvert som budsjettet ditt vokser.

Et annet viktig aspekt er konverteringsraten, som også er knyttet til brukeropplevelsen. DIBS Easy og Klarna er gode eksempler på løsninger som lar returnerende kunder betale med kun ett klikk. Systemet husker kundens detaljer, slik at de ikke trenger å legge dem inn hver gang de vil handle hos deg.

Å tilby flere betalingsmåter kan være fordelaktig både for kundeopplevelsen og konverteringsfrekvensen. Du kan øke salget ved å la kunden velge den betalingsløsningen som passer best. Det er viktig å gjøre handleopplevelsen så enkel og problemfri som mulig for kunden for å øke konverteringene.

Vurder hvilke betalingsløsninger som passer for din målgruppe. Unge voksne setter for eksempel pris på å kunne betale med VIPPS, mens fakturabetaling og avdragsmuligheter er bra for de som selger dyrere produkter og tjenester.

Betalingsløsninger som integreres med nettbutikken din

De fleste betalingsløsninger kan enkelt integreres med Shopify, Magento, BigCommerce og andre store plattformer, takket være robuste APIer. De fleste betalingsløsninger har en liste over støttede plattformer på sine nettsider.

Det er verdt å merke seg at omfattende betalingsløsninger som Klarna og Dibs gir deg en klar og grei oversikt over kontoene dine, da du har alle betalinger samlet på ett sted. Du kan velge å motta én enkelt utbetaling til kontoen din, noe som gjør bokføringen mye raskere.

Oppdatert på
Underoverskrift

Overskrift

Litt beskrivelse